Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg spenót 1 db chilipaprika
0,5   dl olivaolaj 0,5 kg garnélarák
1 fej vöröshagyma Ízesítés:
4 gerezd fokhagyma só,fehérbors,petrezselyemzöld
1 db paradicsom 0,5   dl DEMETER ZOLTÁN – Kakas Furmint 2011

Mi szereti még a fokhagymát a spenótón kívül…?Hát a rák!Így hát össze is állt… Íme:

Apró kockára vágott vöröshagymát olivaolajon megfuttatjuk,hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymákat és a garnélákat. Kevés pirítás után a felkockázott paradicsomot és chilipaprikát pár percig együtt sütjük velük. Majd sózzuk,borsozzuk hozzáadjuk a Furmintot és magas hőfokon gyorsan összepároljuk őket.

Közben a megmosott spenótot leforrázzuk majd jeges vízbe dobjuk. Ezután hozzáadjuk a már összepárolt alapunkhoz és néhány percig fedő alatt pároljuk.

Gyors,egyszerű,finom!

Borajánlat: DEMETER ZOLTÁN – Kakas Furmint 2011  (”A mádi Veres-dűlő zöld zeolitban gazdag talaján termett furmint. Illatos, hűvösen elegáns, egész fürtben préselve. Csontszáraz, fűszeres, tengermély.“)

Filed under Egyéb