Hozzávalók 4 főre:

1 kg báránycomb

80 dkg burgonya

2 dl joghurt

0,5 dl tej

5 dkg vaj

1 üveg zöld dió

A húspáchoz:

3 szál rozmaring

3 gerezd fokhagyma

2 ek narancsos mustár

2 ek olívaolaj

2 ek galagonyaméz

0,5 dl Dimenzió, Virtus (Cabernet Franc) 2007

só,bors

A fiatal báránycombot (szigorúan max. 6 hónapos bárány nem holmi öreg faggyús birka,ehhez a legjobb felkeresni Lászlók Barnát aki 40 éve foglalkozik tenyésztéssel így bátran ajánlom gazdaságát melyett ITT találsz..:)) bepácoljuk a rozmaring,fokhagyma,mustár,méz,olívaolaj,hársméz és vörösbor elegyéből készült páccal és hűtőbe rakjuk néhány órára.

Előmelegített sütőben 60 percig 200 fokon letakarva sütjük miután sóval,borssal,olívaolajjal és kevés vörösborral ízesítjük. 60 perc után a hőfokot 180 fokra állítjuk és 30 percig folyamatosan locsolva grillezzük. Egyúttal az egész zöld diókat is mellé helyezzük és együtt sütjük készre.

Közben a hámozott és kockázott burgonyát megfőzzük majd a vaj,tej,joghurt és némi só hozzáadásával habosra keverjük,pürévé pépesítjük.

Tálaláshoz a zölddiót cikkre vágjuk és a hússal és pürével együtt tálaljuk.

Borajánljat: Dimenzió, Virtus (Cabernet Franc) 2007 (” Ajánljuk férfi embörnek és vitézeknek. Bakfittyezéshez, Bajvíváshoz, Csínytevéshez. “:))

 

Filed under Egyéb