Sütőtök krémleves tökmagolajjalHozzávalók 4-6 főre:

1 kg kanadai tök

25 dkg burgonya

1 szál sárgarépa

1 gerezd fokhagyma

Donum Terrae tökmagolaj

pirított tökmag

ételízesítő, só

1 zöldségleves kocka

 

 

A sütőtököt, krumplit és sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk és szeleteljük, majd egy lábasba rakjuk és annyi vízzel felengedjük, amennyi ellepi. Belerakunk egy leveskockát, egy gerezd meghámozott fokhagymát és kevés ételízesítőt. Az lábas tartamát felforraljuk, majd addig főzzük közepes lángon, míg megpuhulnak a zöldségek. A gázról levéve botmixerrel a levest összeturmixoljuk és sóval utána ízesítjük. Még melegen, tányérokba merjük, meglocsoljuk tökmagolajjal és tökmaggal megszórjuk. Ez egy rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető leves.

Filed under Egyéb